Rántott csirke

A rántott csirke készülhet alsó felső csirkecombból.

Hozzávalók:
4 személy részére:
kb. 1 kg alsó-felső csirkecomb
só, olaj
panírozáshoz: kb. 5 evőkanál finom liszt, 3 db tojás, 5 evőkanál zsemlemorzsa


Elkészítése:
A friss csirkecomb húsokat előkészítem, lefejtem a bőrét, a kisebb zsír darabokat eltávolítom és gondosan megmosom. A csirke húsok mind két oldalát besózom és kb. fél órát állni hagyom. Mélyebb tányérokba teszem a panírozáshoz szükséges anyagokat, így a lisztet, a tojást - amit villával felverek és esetleg egy kis vízzel hígítom - és a prézlit. Fél óra eltelte után elkezdem a panírozást először a lisztbe forgatom meg, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsában. Ha azt szeretnénk, hogy sütés közben véletlenül se válljon le a bundája a húsnak, akkor jól rá kell nyomkodni a prézlit. A panírozás után 10 percet hagyom állni az előkészített husokat, közben egy serpenyőben bő olajat hevítek. Amikor már jó forró beleteszem a csirkéket és lassú tüzön, fedő alatt elkezdem sütni, amikor már az egyik oldal pirosodik, megfordítom és a másik oldalát is fedő alatt sütöm tovább, hogy jó puha legyen. Amikor megsültek papírszalvétára kiszedem, az olajat leitatom rólaés bármilyen körettel tálalható.